Deal aanpassing regeerakkoord

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vertrekt na afloop van het coalitieberaad»
Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vertrekt na afloop van het coalitieberaad ANP

De onderhandelaars van VVD en PvdA zijn het eens geworden over aanpassing van het regeerakkoord. Het onderhandelingsresultaat wordt nu voorgelegd aan de fracties van de partijen.

Over de inhoud van het akkoord is nog niets bekendgemaakt. Aanpassing van het regeerakkoord was nodig door alle ophef over de stijgende zorgpremies. Vooral de VVD wil van die omstreden maatregel af.

'Belastingstelsel veranderen'

VVD en PvdA bogen zich vanmiddag over doorrekeningen van het Centraal Planbureau. Het CPB heeft gekeken naar de gevolgen van alternatieve plannen voor de koopkracht.

Naar verluidt willen de partijen in plaats van de inkomensafhankelijke zorgpremie het belastingstelsel veranderen.

De VVD heeft als harde eis gesteld dat de middeninkomens en hogere inkomens er maximaal 4 procent op achteruit mogen gaan.

Deel deze pagina

Video

  • video VVD en PvdA passen regeerakkoord aan Vooral binnen de VVD zorgden de hoge zorgpremies voor massale kritiek. De coalitie heeft vanmiddag... onderhandeld en nu is het laatste woord aan de fracties van VVD en PvdA.
  • video Samsom en Zijlstra: nu praten met de fracties PvdA-leider Diederik Samsom en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn klaar met het overleg op het... ministerie van Algemene Zaken. Ze gaan nu naar de fracties. Ze willen nog niet zeggen of er nieuwe afspraken zijn gemaakt.
  • video Tweede Kamerleden PvdA: optimistisch over uitkomst De Tweede Kamerleden van PvdA zijn vanavond rond half 6 bij elkaar gekomen om te praten over de aanpassing... van het regeerakkoord. Voorafgaand aan de fractievergadering zijn de Kamerleden nog niet ingelicht. Maar Ahmed Marcouch en Mei Li Vos zijn optimistisch over de uitkomst.

Video en Audio

  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 13321 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 8987 keer afgespeeld
  • » Clinton: luister naar Timmermans Video Aan boord van vlucht MH17 zaten mensen die op weg waren naar een AIDS-conferentie in het...23 jul 2014, 9036 keer afgespeeld

Meer video en audio