Deal aanpassing regeerakkoord

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vertrekt na afloop van het coalitieberaad»
Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vertrekt na afloop van het coalitieberaad ANP

De onderhandelaars van VVD en PvdA zijn het eens geworden over aanpassing van het regeerakkoord. Het onderhandelingsresultaat wordt nu voorgelegd aan de fracties van de partijen.

Over de inhoud van het akkoord is nog niets bekendgemaakt. Aanpassing van het regeerakkoord was nodig door alle ophef over de stijgende zorgpremies. Vooral de VVD wil van die omstreden maatregel af.

'Belastingstelsel veranderen'

VVD en PvdA bogen zich vanmiddag over doorrekeningen van het Centraal Planbureau. Het CPB heeft gekeken naar de gevolgen van alternatieve plannen voor de koopkracht.

Naar verluidt willen de partijen in plaats van de inkomensafhankelijke zorgpremie het belastingstelsel veranderen.

De VVD heeft als harde eis gesteld dat de middeninkomens en hogere inkomens er maximaal 4 procent op achteruit mogen gaan.

Deel deze pagina

Video

  • video VVD en PvdA passen regeerakkoord aan Vooral binnen de VVD zorgden de hoge zorgpremies voor massale kritiek. De coalitie heeft vanmiddag... onderhandeld en nu is het laatste woord aan de fracties van VVD en PvdA.
  • video Samsom en Zijlstra: nu praten met de fracties PvdA-leider Diederik Samsom en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn klaar met het overleg op het... ministerie van Algemene Zaken. Ze gaan nu naar de fracties. Ze willen nog niet zeggen of er nieuwe afspraken zijn gemaakt.
  • video Tweede Kamerleden PvdA: optimistisch over uitkomst De Tweede Kamerleden van PvdA zijn vanavond rond half 6 bij elkaar gekomen om te praten over de aanpassing... van het regeerakkoord. Voorafgaand aan de fractievergadering zijn de Kamerleden nog niet ingelicht. Maar Ahmed Marcouch en Mei Li Vos zijn optimistisch over de uitkomst.

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 143 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 71 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 4844 keer afgespeeld

Meer video en audio