Stem Elmo met verlof om 'misbruik'

Kevin Clash met de pop Elmo uit Sesamstraat»
Kevin Clash met de pop Elmo uit Sesamstraat EPA

De acteur die de Amerikaanse stem van de Sesamstraat-pop Elmo doet, werkt na beschuldigingen van misbruik voorlopig niet mee aan het programma. Kevin Clash heeft van zijn werkgever tijdelijk verlof gekregen "zodat hij zijn verdediging kan voeren".

Een 23-jarige man beschuldigt Clash (53) ervan dat hij een seksuele relatie met hem begon toen hij 16 jaar oud was. Hij stapte afgelopen juni naar de leiding van Sesamstraat met de aantijgingen.

Clash geeft toe een relatie te hebben gehad met de man, maar zegt dat die toen al volwassen was. "Het doet mij verdriet dat hij wil voordoen alsof het iets was dat het niet was."

Geen bewijs

Sesamstraat zegt dat de beschuldigingen zijn onderzocht en dat er geen bewijs is gevonden voor misbruik. Wel werd Clash op de vingers getikt omdat hij de afspraken over internetgebruik binnen het bedrijf had geschonden. Details daarover zijn niet bekendgemaakt.

Clash nam midden jaren tachtig Elmo over van een collega. Hij maakte het rode wezentje met de falsetstem tot een van de bekendste Sesamstraatfiguren.

In de verklaring zegt Sesamstraat dat fans van Elmo niets hoeven te vrezen. "Elmo is meer dan één persoon en zal onderdeel blijven van Sesamstraat."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio