VVD, PvdA gaan fracties inlichten

VVD-fractievoorzitter Zijlstra op het Binnenhof»
VVD-fractievoorzitter Zijlstra op het Binnenhof ANP

VVD en PvdA hebben na ruim 3,5 uur hun gesprekken over aanpassing van het regeerakkoord afgerond. De onderhandelaars zeiden na afloop dat ze nu hun fracties gaan inlichten. "Daarna zal moeten blijken of er nieuws is", zei VVD-fractievoorzitter Zijlstra.

PvdA-fractievoorzitter Samsom wilde ook nog niets zeggen over wat er uit de besprekingen is gekomen. De coalitie zoekt naar een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Vooral de VVD wil daar van af.

"Ik kan alleen zeggen dat als je een stabiele coalitie wilt vormen, je altijd moet proberen elkaar tegemoet te komen", zei Samsom.

Deel deze pagina

Video

Vooral binnen de VVD zorgden de hoge zorgpremies voor massale kritiek. De coalitie heeft vanmiddag... onderhandeld en nu is het laatste woord aan de fracties van VVD en PvdA.

 • VVD en PvdA passen regeerakkoord aan

  Vooral binnen de VVD zorgden de hoge zorgpremies voor massale kritiek. De coalitie heeft vanmiddag... onderhandeld en nu is het laatste woord aan de fracties van VVD en PvdA.

 • Dominique van der Heyde: hogere inkomens gaan echt meer betalen

  VVD en PvdA passen het regeerakkoord aan. Vooral binnen de VVD zorgden de hoge zorgpremies voor massale... kritiek. De coalitie heeft vanmiddag onderhandeld en nu is het laatste woord aan de fracties van VVD en PvdA. Politiek verslaggever Dominique van der Heyde in Den Haag.

 • Samsom en Zijlstra: nu praten met de fracties

  PvdA-leider Diederik Samsom en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn klaar met het overleg op het... ministerie van Algemene Zaken. Ze gaan nu naar de fracties. Ze willen nog niet zeggen of er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

 • Tweede Kamerleden PvdA: optimistisch over uitkomst

  De Tweede Kamerleden van PvdA zijn vanavond rond half 6 bij elkaar gekomen om te praten over de aanpassing... van het regeerakkoord. Voorafgaand aan de fractievergadering zijn de Kamerleden nog niet ingelicht. Maar Ahmed Marcouch en Mei Li Vos zijn optimistisch over de uitkomst.

Video en Audio

Meer video en audio