Verdachte Zijtaart 'schoolschutter'

Een politieauto surveilleert aan de rand van het centrum van Veghel»
Een politieauto surveilleert aan de rand van het centrum van Veghel ANP

Een van de vier verdachten die zijn aangehouden naar aanleiding van de schietpartij tijdens het kickboksgala in Zijtaart is de 32-jarige Ali D. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek. Zijn 26-jarige broer is ook gearresteerd.

Ali D. werd eerder tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege een schietpartij in het ROC in Veghel in 1999. Daar vuurde hij veertien kogels af en verwondde hij een docent en vier leerlingen. Het was de eerste schietpartij op een Nederlandse school.

Eerwraak

Het ging destijds om eerwraak. D. wilde de familie-eer redden door de ex-vriend van zijn zusje te doden. Die 19-jarige jongen had tegen de zin van de ouders een relatie met het meisje.

De vader van het gezin werd destijds veroordeeld tot 8,5 jaar cel, omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de schietpartij.

Bij de schietpartij tijdens het kickboksgala in Zijtaart viel gisteravond een dode, een 35-jarige kickbokspromotor. Een aantal mensen raakte gewond.

Deel deze pagina

Video

'Verdachte schietpartij Zijtaart eerder veroordeeld'

Een dode en een aantal gewonden bij een schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart, in Brabant. Elke week zijn twee of drie... kickboks evenementen in Nederland, meer dan honderd per jaar. Ze hebben een slechte naam, maar het aantal incidenten is beperkt.

Audio

  • Burgemeester: er was geen reden om geen vergunning af te geven In Zijtaart is de omgeving van het klooster waar het kickboksgala gisteren gehouden werd nog helemaal afgesloten. De politie is nog... volop bezig met het onderzoek naar de dodelijke schietpartij. Burgemeester Ina Adema kwam vanmiddag even op bezoek. Trudy van Rijswijk vroeg haar hoe het zat met de vergunningen voor het gala.

Video en Audio

Meer video en audio