Vader Winsie: pikzwarte dag

Hulpdiensten bij het huis waar Joyce "Winsie" Hau werd doodgestoken»
Hulpdiensten bij het huis waar Joyce "Winsie" Hau werd doodgestoken NOS

De vader van het vermoorde meisje Winsie Hau is boos over de uitspraak van de rechter. Die besloot vanmiddag het jeugdrecht toe te passen in de zaak tegen de twee tieners die achter de Facebookmoord zaten.

"Ik vind het belachelijk dat de behandeling van de daders zwaarder weegt dan het toepassen van het volwassenenrecht", zegt de vader van Winsie Hau.

Hij begrijpt niet dat de rechter "iemand die zo'n verschrikkelijk misdrijf heeft gepleegd", snel wil laten behandelen.

Onrecht

Winsies vader vindt dat er te veel aandacht is voor de daders in de zaak in plaats van voor de slachtoffers. Hij heeft het gevoel dat hem voor een tweede keer onrecht wordt aangedaan en spreekt van een pikzwarte dag.

Winsie werd begin dit jaar door messteken om het leven gebracht, na een ruzie op Facebook. Haar vader raakte daarbij ook gewond.

Deel deze pagina

Audio

  • Rechter: we hebben gekozen voor het belang van behandeling De twee jongeren die de moord op de 15-jarige Winsie uit Arnhem hebben uitgelokt, moeten twee jaar naar de jeugdgevangenis. De... rechters willen ook dat ze behandeld worden in een inrichting. De zaak werd bekend als de Facebookmoord, omdat ruzie op Facebook tussen Winsie en haar vreindin Polly de aanleiding was voor de moord. Justitie had twee weken geleden vijf jaar cel en TBS geëist, maar de straf valt dus veel lager uit.

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5181 keer afgespeeld

Meer video en audio