'Problemen boksgala onverwacht'

Politie bij het dorpshuis in Zijtaart»
Politie bij het dorpshuis in Zijtaart NOS

Burgemeester Adema van Veghel voorzag geen problemen met het kickboksgala dat gisteren in haar gemeente werd georganiseerd. Er waren geen aanwijzingen dat er speciale voorzorgsmaatregelen nodig waren, zegt ze.

Het gala in Zijtaart, dat onder de gemeente Veghel valt, liep gisteravond uit de hand. Er ontstond ruzie en er werd geschoten. Eén man, een 35-jarige kickbokspromotor, kwam om het leven. Een aantal mensen raakte gewond.

Positief

'The Battle of Zijtaart', zoals het gala heet, is twee keer eerder gehouden. Beide keren verliep het evenement volgens de burgemeester "positief". Adema bekijkt wat de consequenties van de gebeurtenissen van gisteren moeten zijn voor de toekomst van het kickboksgala.

De burgemeester wil daarbij de uitkomsten van overleg tussen bestuurders in de kop van Noord-Holland afwachten. Na een aantal incidenten met kickboksgala's bekijken gemeentes daar of ze de gala's nog willen toestaan en zo ja, onder welke voorwaarden.

Bewaking

Naar aanleiding van de schietpartij in Zijtaart worden vier woningen door de politie bewaakt. Er zijn vier mensen opgepakt. Een van hen is een 26-jarige kickbokser uit Veghel.

Deel deze pagina

Audio

  • Kickbokspromotor omgekomen bij schietpartij gala Bij een schietpartij bij een kickboksgala in Zijtaart, vlakbij Veghel, is een 35-jarige kickbokspromoter omgekomen. Een andere man... raakte zwaargewond. Na het schietincident werd een woonwijk in Veghel afgezet en ook het ziekenhuis werd door veel politiepersoneel bewaakt. Jessica Boots van politie Brabant-Noord was de hele avond in Veghel.
  • 'Schietpartij had helemaal niets met kickboksen te maken' Een dode en een zwaargewonde bij een schietpartij gisteravond op een kickboksgala in het Brabantse Zijtaart. Hans Loeffen is van de... grootste kickboksbond van Nederland, de WFCA.
  • Fred Royers: ik dacht, oh nee, niet weer Een dode en een zwaargewonde bij een schietpartij gisteravond op een kickboksgala in het Brabantse Zijtaart. De Nederlandse... kickbokswereld kijkt geschokt terug op die gebeurtenis.

Video

Dode bij schietpartij kickboksgala

Bij een schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart in Brabant is een dode gevallen. Een andere man is zwaargewond. Een aantal... verdachten is opgepakt.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio