Asscher: vrij optimistisch

Lodewijk Asscher vanmiddag op het Binnenhof»
Lodewijk Asscher vanmiddag op het Binnenhof NOS

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Asscher is "vrij optimistisch" dat VVD en PvdA snel een akkoord bereiken over aanpassing van het regeerakkoord.

Dat zei Asscher zojuist toen hij aankwam bij het ministerie van Algemene Zaken. Daar praten de partijen vanmiddag over een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie.

CPB

Asscher zei dat hij van nature optimistisch is. Hij had bij binnenkomst nog geen recente cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) gezien. Het CPB bekijkt welke gevolgen de alternatieve plannen voor de koopkracht hebben.

Vooral de VVD wil graag van de inkomensafhankelijke zorgpremie af. De PvdA is bereid mee te werken aan een oplossing, maar houdt vast een verkleining van de inkomensverschillen.

Deel deze pagina

Video

  • video Ron Fresen: politici vrij optimistisch VVD en PvdA praten ook vandaag weer over aanpassing van het regeerakkoord. Er moet een alternatief worden... gevonden voor de zorgplannen, waarover eerder zoveel ophef ontstond. Vaststaat de oplossing ligt bij het verhogen van belastingen. In Den Haag politiek verslaggever Ron Fresen.
  • video Ron Fresen: als gordiaanse knoop die moet worden doorgehakt VVD en PvdA praten ook vandaag weer over aanpassing van het regeerakkoord. Er moet een alternatief worden... gevonden voor de zorgplannen, waarover eerder zoveel ophef ontstond. Vaststaat de oplossing ligt bij het verhogen van belastingen. In Den Haag politiek verslaggever Ron Fresen.
  • video Asscher: vrij optimistisch Vicepremier Asscher zei, voor het topoverleg over de aanpassing van het regeerakkoord, dat hij vrij... optimistisch was dat de coalitiepartijen snel een oplossing zouden vinden.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10830 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in SyriĆ« werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9692 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 79021 keer afgespeeld

Meer video en audio