Leraar op non-actief om seksfilmpje

 »
  Foto: Justin Wan, sxc.hu

Het Friesland College in Heerenveen heeft een leraar per direct op non-actief gesteld omdat hij tijdens een les zijn leerlingen een seksfilmpje liet zien.

De man sloeg volgens een woordvoerder van de school tijdens een rekenles onfatsoenlijke taal uit. Ook liet hij via zijn mobiele telefoon kort een seksfilmpje zien aan de klas met leerlingen van 18 jaar en ouder.

'Niet geschikt'

De zaak kwam aan het licht toen eind vorige maand een ouder van een leerling een klacht indiende. De school riep de leraar op het matje en confronteerde hem met de klacht.

In eerste instantie ontkende de leraar, maar na een pittig gesprek gaf hij toch toe, zegt de woordvoerder. "Dat was voor ons reden genoeg om hem direct op non-actief te zetten."

Ook mag de man niet meer voor de klas staan op het Friesland College. "Hij is niet geschikt om met leerlingen te werken. Hij kon ons namelijk geen antwoord geven op de vraag waarom hij het filmpje had laten zien."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio