Betere oogsten in Noord-Korea

De graanoogst is nog onvoldoende om de hele Noord-Koreaanse bevolking te voeden»
De graanoogst is nog onvoldoende om de hele Noord-Koreaanse bevolking te voeden FAO

De graanoogst in Noord-Korea is voor het tweede jaar op rij gegroeid. Toch blijft voedselhulp onontbeerlijk voor de Noord-Koreanen. Dat is te lezen in een rapport van de landbouw- en van de Verenigde Naties (pdf) en het VN-wereldvoedselprogramma.

De graanoogst is nog onvoldoende om alle Noord-Koreanen te voeden. Geschat wordt dat het land het komende jaar ruim 500.000 ton graan moet importeren om hongersnood te voorkomen.

Soja-tekort

De VN maakt zich er verder zorgen over dat er bijna eenderde minder sojabonen zijn geoogst als gevolg van een lange droge periode, en dat er maar heel beperkt groenten verkrijgbaar zijn.

De bevolking heeft te kampen met een ernstig gebrek aan essentiële eiwitten, oliën, vetten, vitamines en sporenelementen in het dieet. De organisaties vinden dan ook dat er meer soja en vis geproduceerd moet worden.

Decennia

Noord-Korea, met een bevolking van 24 miljoen mensen, kampt al tientallen jaren met voedseltekorten en soms zelfs hongersnood.

Op dit moment zijn naar schatting 2,8 miljoen Noord-Koreanen kwetsbaar voor ondervoeding.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio