Groot misbruikonderzoek Australië

Premier Gillard»
Premier Gillard AFP

In Australië komt een uitgebreid nationaal onderzoek naar de manier waarop in het land is omgegaan met seksueel misbruik van kinderen. Dat heeft premier Julia Gillard aangekondigd.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de schandalen met pedoseksuele priesters en de pogingen van de kerk om het misbruik te verdoezelen. Het onderzoek betreft niet alleen de katholieke kerk, maar ook andere religieuze organisaties, liefdadigheidsinstellingen en de jeugdzorg in Australië.

Doofpot

Vorige week kondigde de regering van de deelstaat New South Wales een onderzoek aan, nadat een hoge politiefunctionaris had gezegd dat de katholieke kerk bewijs voor misbruik heeft achtergehouden en heeft geprobeerd zaken in de doofpot te stoppen.

Vorige maand begon de deelstaat Victoria een parlementair onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen in de katholieke kerk.

De oppositie in het Australische parlement staat achter het nationale onderzoek.

Deel deze pagina

Video

Australië gaat seksueel misbruik onderzoeken

Australië start een groot nationaal onderzoek naar de manier waarop er is omgegaan met seksueel misbruik van kinderen. Dat heeft... premier Gillard aangekondigd.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10830 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9692 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 79021 keer afgespeeld

Meer video en audio