Japanse economie krimpt weer

Vooral de export naar China vanuit Japan is hard teruggelopen»
Vooral de export naar China vanuit Japan is hard teruggelopen EPA

Japan stevent weer af op een recessie. De Japanse economie kromp in het derde kwartaal met 3,5 procent vergeleken met een jaar geleden.

Volgens economen wijst alles erop dat ook in het vierde kwartaal de economie krimpt en dan is er officieel sprake van een recessie.

China

De Japanse economie maakt de grootste krimp door sinds het land vorig jaar maart werd geraakt door een grote aardbeving.

Vooral de export naar China liep de afgelopen maanden hard terug. Chinezen laten Japanse producten steeds vaker links liggen, vanwege het conflict tussen Japan en China over drie onbewoonde eilanden.

Ook gaven Japanse consumenten het afgelopen kwartaal minder geld uit. Japan is de derde economie ter wereld, na de Verenigde Staten en China.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio