Vijf doden woningbrand België

Er zouden vier kinderen en één volwassene zijn omgekomen in de brand»
Er zouden vier kinderen en één volwassene zijn omgekomen in de brand RTBF

In Han-sur-Lesse, in de Belgische provincie Namen, zijn afgelopen nacht een vader en vier kinderen om het leven gekomen bij een woningbrand. De kinderen zijn twee jongens van 9 en 11 en twee meisjes van 2 en 4 jaar oud.

De moeder en een vriend van het gezin konden het pand op tijd verlaten. De vriend wilde terug het huis in om de kinderen en hun vader te redden, maar hij liep derdegraads brandwonden op en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Oliekachel

De brand werd rond 02.30 uur gemeld. Toen de brandweer aankwam, stond de moeder van het gezin in shock voor het huis. Zij heeft rookvergiftiging opgelopen.

Omdat de brand zo hevig was, konden de brandweerlieden niet direct het huis binnen. De woning is volledig uitgebrand. Volgens de burgemeester was het een oud pand met veel hout.

De brand is volgens de brandweer mogelijk ontstaan in een oliekachel in de kamer van een van de kinderen.

In Han-sur-Lesse is opvang geregeld voor de familie van het gezin en voor leerlingen van de school waar de omgekomen kinderen op zaten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio