Vijf doden woningbrand België

Er zouden vier kinderen en één volwassene zijn omgekomen in de brand»
Er zouden vier kinderen en één volwassene zijn omgekomen in de brand RTBF

In Han-sur-Lesse, in de Belgische provincie Namen, zijn afgelopen nacht een vader en vier kinderen om het leven gekomen bij een woningbrand. De kinderen zijn twee jongens van 9 en 11 en twee meisjes van 2 en 4 jaar oud.

De moeder en een vriend van het gezin konden het pand op tijd verlaten. De vriend wilde terug het huis in om de kinderen en hun vader te redden, maar hij liep derdegraads brandwonden op en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Oliekachel

De brand werd rond 02.30 uur gemeld. Toen de brandweer aankwam, stond de moeder van het gezin in shock voor het huis. Zij heeft rookvergiftiging opgelopen.

Omdat de brand zo hevig was, konden de brandweerlieden niet direct het huis binnen. De woning is volledig uitgebrand. Volgens de burgemeester was het een oud pand met veel hout.

De brand is volgens de brandweer mogelijk ontstaan in een oliekachel in de kamer van een van de kinderen.

In Han-sur-Lesse is opvang geregeld voor de familie van het gezin en voor leerlingen van de school waar de omgekomen kinderen op zaten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio