'Geen ruimere norm kinderopvang'

 »
  ANP

De brancheorganisatie Kinderopvang schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de normen in de kinderopvang niet worden verruimd. De brief is een reactie op het bericht van de NOS dat vanaf 1 januari in sommige gevallen meer kinderen door minder leidsters kunnen worden opgevangen.

Dat komt door een nieuwe 'rekentool'. Die becijfert dat straks twee leidsters in een kinderdagverblijf naast negen 0-1 jarigen ook 3 peuters mogen gaan opvangen. Onder meer ouderorganisatie BOINK maakte zich daar ernstige zorgen over.

Volgens de brancheorganisatie Kinderopvang is de nieuwe 'rekentool' van het ministerie gebaseerd op de bestaande afspraken over de leidster/kindratio. Dankzij de rekenwijze geeft deze tool in uitzonderlijke gevallen juist aan dat er meer leidsters nodig zijn op een groep dan volgens de oude regels, zegt de organisatie.

Zuiver theoretisch

De gevallen waarin er minder leidsters nodig zijn noemt de brancheorganisatie zuiver theoretisch. De organisatie benadrukt dat er al 115 uitzonderingen zijn geprogrammeerd in de rekentool in overleg met de ouderorganisatie BOINK.

Ook schrijft de organisatie erop te vertrouwen dat de kwaliteit en veiligheid van de kinderopvang niet in het geding is. De branche zal de uitkomsten van de tool in de praktijk over een half jaar evalueren, waarbij eventuele onvolkomenheden zullen worden gerepareerd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio