Dode bij schietpartij kickboksgala

 »
  ANP

Bij een schietpartij tijdens een kickboksgala in Zijtaart, bij Veghel, zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. Een van de gewonden is zwaargewond. Er zijn vier verdachten aangehouden, een van hen is een 26-jarige kickbokser uit Veghel.

De dode is een 35-jarige kickbokspromotor. Voor het ziekenhuis waar hij naartoe is gebracht verzamelden zich familieleden en vrienden. De politie zette de omgeving van het ziekenhuis af. Onder de gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht zijn waarschijnlijk ook daders.

Zes ambulances en een traumahelikopter gingen naar het dorpshuis waarin de derde editie van het evenement 'The Battle of Zijtaart' werd gehouden. Bij het evenement waren zo'n 300 bezoekers.

Opstootje

Volgens de politie ging er aan de schietpartij een opstootje vooraf. Twee mensen zouden ruzie hebben gekregen, waarbij stoelen door de lucht vlogen. Vervolgens zou een man een pistool hebben getrokken.

Deel deze pagina

Video

Dode bij schietpartij kickboksgala

Bij een schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart in Brabant is een dode gevallen. Een andere man is zwaargewond. Een aantal... verdachten is opgepakt.

Audio

  • 'Schietpartij had helemaal niets met kickboksen te maken' Een dode en een zwaargewonde bij een schietpartij gisteravond op een kickboksgala in het Brabantse Zijtaart. Hans Loeffen is van de... grootste kickboksbond van Nederland, de WFCA.
  • 'Slachtoffer werd in zijn rug geraakt' Een dode en meerdere gewonden, gisteravond na een schietpartij tijdens een kickboksgala in Zijtaart. Dat ligt in Brabant, bij... Veghel. Naar het zich laat aanzien escaleerde een ruzie. Na de schietpartij ontstond er paniek onder de paar honderd bezoekers van het evenement. Trudy van Rijswijk sprak in Zijtaart een ooggetuige van de schietpartij.
  • Kickbokspromotor omgekomen bij schietpartij gala Bij een schietpartij bij een kickboksgala in Zijtaart, vlakbij Veghel, is een 35-jarige kickbokspromoter omgekomen. Een andere man... raakte zwaargewond. Na het schietincident werd een woonwijk in Veghel afgezet en ook het ziekenhuis werd door veel politiepersoneel bewaakt. Jessica Boots van politie Brabant-Noord was de hele avond in Veghel.
  • 'De twee zwaargewonden zijn ook verdachten' In het Brabantse plaatsje Zijtaart is de basisschool Edith Stein dicht. Gisteren was in de ernaast gelegen gymzaal een kickboksgala... en daar viel bij een schietpartij een dode en meerdere gewonden. De politie is volop bezig met onderzoek en kwam vanmorgen met de laatste stand van zaken. U hoort woordvoerder Passchier.

Video en Audio

Meer video en audio