City wint, Chelsea-Liverpool gelijk

Manchester City blijft in de Engelse competitie in het spoor van stadgenoot United.

De landskampioen boog thuis tegen Tottenham Hotspur een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

De Spurs hadden hun laatste vier duels op vreemde bodem gewonnen en kwamen in Manchester halverwege de eerste helft op 1-0 door Steven Caulker (kopbal). City was vervolgens beter, maar het duurde tot de 65ste minuut voordat de 1-1 viel; Sergio Agüero krulde de bal langs Brad Friedel.

De miljoenenploeg van coach Roberto Mancini, die in de Champions League figureert, pakte de winst in de slotfase via Edin Dzeko, die een steekpass van David Silva afrondde.

Chelsea en Liverpool gelijk

Chelsea bleef thuis steken op een 1-1 gelijk tegen Liverpool. John Terry en Luis Suarez scoorden beiden met een kopbal.