Pellè loodst Feyenoord langs Roda

Feyenoord heeft in de Kuip gewonnen van Roda JC. Aan de hand van uitblinker Pellè eindigde het leuke duel in 5-2.

De Italiaan opende al na twintig seconden de score door zichzelf vrij te spelen en in de kruising te schieten.

Sanharib Malki kopte in de twaalfde minuut knap de 1-1 binnen, maar even later was de Feyenoord-spits trefzeker met het hoofd. Nog voor rust zorgden Lex Immers en Roda-verdediger Bart Biemans voor 3-1 en 3-2.

Clasie en Janmaat scoren ook

Vlak na de rust kreeg Feyenoord een makkelijk gegeven penalty en Roda een onterechte rode kaart voor doelpuntenmaker Biemans. Immers miste het buitenkansje van elf meter, ook na twee rebounds.

Jordy Clasie (op een assist van Pellè) en Daryl Janmaat toonden zich later wel trefzeker. Roda-speler Robbie Wielaert en Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken deden dat ook, maar stonden buitenspel.