Ajax in Zwolle simpel langs PEC

Ajax heeft uit met 2-4 gewonnen van PEC Zwolle. Pas in de slotfase kwamen de Amsterdammers een beetje in de problemen.

Het erg afwachtend spelende PEC maakte het de bezoekers, die Ryan Babel al na een paar minuten met een arm uit de kom zagen uitvallen, nauwelijks lastig in de eerste helft.

Toby Alderweireld zette Ajax al snel met wat geluk op voorsprong. De Belg viel niet veel later uit met een bovenbeenblessure.

Het balbezit bleef in het vervolg voor de Amsterdammers en na een fout in de Zwolse defensie tikte de achttienjarige Viktor Fischer, die voor het eerst in de basis stond, kalm en gedecideerd de 0-2 binnen.

Plotse tegengoals

PEC zocht na de rust aanval en liep prompt tegen een counter op: Fischer kopte raak. Ajax geloofde het wel zo'n beetje, liet de thuisclub komen en sloeg bij weer een counter via Siem de Jong nogmaals toe: 0-4.

De twee plotse tegengoals van Denni Avdic en Jesper Drost konden de wedstrijd niet meer spannend maken.

"Viktor heeft het gewoon goed gedaan", prees Ajax-coach Frank de Boer de Deen Fischer na afloop. "In het begin van het seizoen zat hij er vaak bij. Maar zoals vaker bij jonge spelers kreeg ook hij een terugslag. Het was belangrijk dat hij veel ging voetballen. Dat heeft hij gedaan bij Jong Ajax en de A1. Bij de A1 moet hij de allerbeste zijn, bij Jong Ajax een van de betere. Dan kom je weer bij het eerste elftal."