Helikoptercrash door spelend kind

De crash van een Amerikaanse helikopter in 2010 was te wijten aan een spelend kind in de cockpit. Dat is de conclusie van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

Zakenman Tom Stewart maakte samen met zijn vrouw, zwager en 5-jarige dochter een vlucht op Valentijnsdag, toen de helikopter neerstortte. Onderzoekers menen dat ze na twee en een half jaar onderzoek de oorzaak hebben achterhaald.

Volgens hun rapport had Stewart het meisje op zijn schoot tijdens de vlucht boven Arizona. Het kind zou tegen de stuurknuppel hebben gestoten, waardoor de helikopter naar beneden dook..

Reparatie

Toen de piloot het toestel weer liet stijgen, kwamen de rotorbladen tegen de staart aan en braken ze af. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

De onderzoekers leggen de schuld van de crash deels bij de piloot, die het meisje nooit in de cockpit had mogen laten.

De familie van de piloot is het niet eens met de conclusies en zegt dat de rotorbladen loskwamen door een verkeerd uitgevoerde reparatie. Daarvoor vonden de onderzoekers echter geen bewijs.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 oktober 2014.25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Spreeuwen worden geteld Video Dit weekend worden er in het hele land spreeuwen geteld. Het is namelijk het jaar van de spreeuw,...25 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Brazilianen morgen naar de stembus Audio Het is een spannende strijd, bij de presidentsverkiezingen in Brazilië. Morgen is de tweede en...25 okt 2014, 42 keer afgespeeld

Meer video en audio