Israël lost waarschuwingsschoten

VN-post op de Golanhoogte»
VN-post op de Golanhoogte EPA

Israël heeft enkele waarschuwingsschoten gelost in de richting van Syrië. Dat deed het leger nadat er een mortiergranaat van het Syrische leger was neergekomen op een Israëlische militaire post op de Golanhoogten. Er raakte niemand gewond.

De afgelopen week zijn vaker granaten op de Golanhoogten neergekomen, maar daar reageerde Israël niet op. Er was wel gedreigd dat er bij nieuwe afzwaaiers zou worden teruggeschoten.

De Golanhoogten werden in 1967 in de Zesdaagse Oorlog door Israël op Syrië veroverd. Het gebied werd later geannexeerd.

Deel deze pagina

Audio

  • Sander van Hoorn: Israël vuurt waarschuwingsschoten af op Syrië Het Israelische leger heeft waarschuwingsschoten afgevuurd in de richting van buurland Syrië. Niemand raakte gewond. U hoort... correspondent Sander van Hoorn.
  • 'Israël wil niet betrokken raken bij Syrisch conflict' Voor het eerst sinds de opstand in Syrië begon, is nu ook Israël betrokken geraakt bij het conflict. Nadat vanuit Syrië was... geschoten op de Golan Hoogvlakte, die door Israël wordt bezet, was het geduld van premier Netanyahu op. Gisteren werd een raket afgevuurd richting Syrië. U hoort correspondent Monique van Hoogstraten in Jeruzalem.

Video en Audio

Meer video en audio