'Buitensluiten Schippers was raar'

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid»
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid ANP

Het besluit over de zorgpremies was niet zo genomen als er meer overleg was geweest met deskundigen. Dat heeft VVD-prominent Robin Linschoten gezegd in het tv-programma Eva Jinek op Zondag. Hij noemde het besluit "een uitglijer".

Linschoten vindt het vooral gek dat minister Schippers van Volksgezondheid niet bij de discussie is betrokken. Hij noemde dat "raar". Het zou hem niet verbazen als ze woedend was toen ze hoorde op welke manier de zorgpremie inkomensafhankelijk zou worden.

Radiostilte niet gek

Dat er tijdens de onderhandelingen radiostilte was, vindt Linschoten niet gek, maar dan had er volgens hem nog wel met deskundigen en fractiespecialisten gesproken kunnen worden. Inmiddels hebben VVD en PvdA besloten het plan voor de zorgpremies aan te passen. Over de manier waarop dat gaat gebeuren, moet meer duidelijk worden voor het debat over het regeerakkoord van dinsdagmiddag.

Linschoten vindt niet dat het leiderschap van Mark Rutte nu is aangetast. Hoe geloofwaardig de VVD-leider is, kan volgens Linschoten pas aan het eind van deze kabinetsperiode worden bepaald.

Deel deze pagina

Audio

  • Kiezer houdt niet van gedoe Het is een moeizame start voor het nieuwe kabinet. Dat blijkt ook uit de peilingen van Maurice de Hond van deze week. De VVD en de... PvdA verliezen deze week weer. Politiek verslaggever Marcel Bril.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio