Doden bij confrontaties Gazastrook

De Israëlische premier Netanyahu waarschuwt voor hardere aanvallen»
De Israëlische premier Netanyahu waarschuwt voor hardere aanvallen EPA

De opleving van het geweld aan weerszijden van de grens met de Gazastrook heeft dit weekend een vijfde slachtoffer geëist. Vanmorgen kwam een Palestijnse militant om het leven, nadat gisteren vier Palestijnse burgers dodelijk werden getroffen.

Het laatste slachtoffer was lid van een Palestijnse eenheid die vanuit het noorden van de Gazastrook raketten afvuurt op Israëlisch grondgebied. Volgens de Palestijnse groepering Islamitische Jihad zijn sinds zaterdag 70 raketten en mortieren afgeschoten.

In Sderot raakten vier Israëliërs gewond. De bevolking van dit deel van het grensgebied heeft zich grotendeels teruggetrokken in schuilkelders.

Waarschuwing

Het is al dagenlang zeer onrustig in het grensgebied met Gaza. Israël beantwoordt Palestijnse raketbeschietingen en bermbommen met lucht- en tankaanvallen. Premier Netanyahu heeft gewaarschuwd dat de acties in de Gazastrook worden opgevoerd als de raketaanvallen niet worden gestaakt.

De Israëlische minister van Defensie, Barak, heeft nog eens benadrukt dat Israël zich het recht voorbehoudt om aan beide zijden van de grens met de Gazastrook te patrouilleren. Het leger speurt het gebied af naar tunnels om smokkelroutes op te rollen en grensoverschrijdingen te voorkomen.

Deel deze pagina

Video

Vijf doden bij beschietingen Gazastrook

Bij beschietingen aan de grens met de Gazastrook zijn dit weekend vijf mensen om het leven gekomen. Alle slachtoffers vielen aan... Palestijnse kant.

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio