Doden door aardbeving Birma

 »
  EPA

In Birma heeft een aardbeving volgens plaatselijke media aan zeker twaalf mensen het leven gekost. De beving had volgens het Amerikaanse instituut U.S. Geological Survey een kracht van 6,6 op de schaal van Richter en trof het midden van het land.

Er is op een aantal plaatsen schade, maar grootschalige verwoestingen worden niet gemeld. Zes van de doden vielen op een bouwplaats bij de plaats Shwebo, waar werd gewerkt aan een brug over de rivier Irrawaddy.

De brug die al voor 80 procent af was, stortte in. Ook een aantal mijnen in het gebied is ingestort. Het epicentrum van de beving lag ruim honderd kilometer ten noorden van Mandalay. Dat is de tweede stad van Birma, met meer dan een miljoen inwoners.

Toerisme

Sinds de politieke hervormingen van de laatste tijd trekt de stad ook veel toeristen. In Mandalay wordt wel wat schade gerapporteerd, maar geen slachtoffers. De aardbeving in Birma komt een week voordat president Obama het land bezoekt.

Het wordt het eerste bezoek van een Amerikaanse president aan het land ooit. Birma verkeerde lang in een isolement vanwege de strenge militaire dictatuur. De laatste jaren zijn hervormingen doorgevoerd en heeft de bevolking wat meer vrijheid.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio