Doden door aardbeving Birma

 »
  EPA

In Birma heeft een aardbeving volgens plaatselijke media aan zeker twaalf mensen het leven gekost. De beving had volgens het Amerikaanse instituut U.S. Geological Survey een kracht van 6,6 op de schaal van Richter en trof het midden van het land.

Er is op een aantal plaatsen schade, maar grootschalige verwoestingen worden niet gemeld. Zes van de doden vielen op een bouwplaats bij de plaats Shwebo, waar werd gewerkt aan een brug over de rivier Irrawaddy.

De brug die al voor 80 procent af was, stortte in. Ook een aantal mijnen in het gebied is ingestort. Het epicentrum van de beving lag ruim honderd kilometer ten noorden van Mandalay. Dat is de tweede stad van Birma, met meer dan een miljoen inwoners.

Toerisme

Sinds de politieke hervormingen van de laatste tijd trekt de stad ook veel toeristen. In Mandalay wordt wel wat schade gerapporteerd, maar geen slachtoffers. De aardbeving in Birma komt een week voordat president Obama het land bezoekt.

Het wordt het eerste bezoek van een Amerikaanse president aan het land ooit. Birma verkeerde lang in een isolement vanwege de strenge militaire dictatuur. De laatste jaren zijn hervormingen doorgevoerd en heeft de bevolking wat meer vrijheid.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 2913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 554 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 1755 keer afgespeeld

Meer video en audio