Jurkje uit Wizard of Oz geveild

Het jurkje uit de Tovenaar van Oz»
Het jurkje uit de Tovenaar van Oz AFP

In Los Angeles is een van de beroemdste jurkjes uit de filmgeschiedenis geveild. Het kledingstuk heeft een 480.000 dollar opgelever, bijna 380.000 euro.

Het blauwgeblokte jurkje werd in 1939 door Judy Garland gedragen in de eerste filmversie van de Tovenaar van Oz, naar het kinderboek van Frank L. Baum.

Wie het jurkje bij veilinghuis Julien's in Beverly Hill heeft gekocht, is niet bekendgemaakt. Tijdens de tweedaagse veiling kwamen er biedingen uit de hele wereld binnen.

Zeven jaar geleden werd in Londen een ander kledingstuk uit dezelfde film geveild. Dat bracht toen 200.000 duizend euro op.

Deel deze pagina

Video

Kleding van Hollywoodsterren geveild

In Los Angeles is een van de beroemdste jurkjes uit de filmgeschiedenis geveild. Het is het blauwgeblokte jurkje dat in 1939 door... Judy Garland werd gedragen in de eerste filmversie van de Tovenaar van Oz. Ook andere kleding van Hollywoodsterren ging onder de hamer.

Video en Audio

  • » Nederland is een minuut stil Video Nederland rouwt vandaag om de doden van de vliegtuigramp in Oekraïne. Overal in Nederland werd...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Harde sancties Oekraïne voor Rusland Video Premier Jatsenjoek heeft aangekondigd dat de Oekraïense regering nieuwe sancties treft tegen...23 jul 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Koning en koningin zichtbaar geraakt Video Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn geraakt door de ceremonie voor de slachtoffers van...23 jul 2014, 8171 keer afgespeeld

Meer video en audio