'Entwistle vernederd door lafaards'

Jeremy Paxman»
Jeremy Paxman Flickr / englishpen / CC BY-NC-SA 2.0

Jeremy Paxman, de presentator en boegbeeld van het actualiteitenprogramma BBC Newsnight, betreurt het vertrek van BBC-baas George Entwistle.

Volgens Paxman is de BBC-baas vernederd door 'lafaards en incompetente leiders'. Dat staat in een verklaring van de presentator.

Schandalen

Entwistle stapte zaterdagavond per direct op, omdat hij de eer aan zichzelf wil houden. De omroep ligt onder vuur door de berichtgeving over kindermisbruik-schandalen.

Paxman zegt dat het ware probleem van de BBC ligt bij de bezuinigingen op de programma's, terwijl het management steeds verder uitbreidt. Hij denkt dat de problemen bij Newsnight niet uniek zijn.

Opgeofferd

De presentator hoopte dat Entwistle aan zou blijven om de problemen op te lossen. Hij noemt het jammer dat 'een getalenteerd man wordt opgeofferd'.

Over zijn eigen positie zegt Paxman niets in de verklaring.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio