Windsurfen blijft toch olympisch

Dorian van Rijsselberghe»
Dorian van Rijsselberghe NOS

Dorian van Rijsselberghe kan toch bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn olympische titel bij het windsurfen verdedigen.

De RS:X was van het olympisch programma gehaald, maar de internationale zeilkoepel ISAF draaide dat besluit zaterdag na stemming terug.

In mei gaf de ISAF nog de voorkeur aan het kiteboarden, tot groot verdriet van de nationale bonden. Die wisten met 51,3 procent van de stemmen het besluit maar net opnieuw op de agenda te krijgen.

Van Rijsselberghe had zich al verzoend met het besluit en zich vol overgave op het kitesurfen gestort. Bij zijn WK-debuut, in oktober bij Sardinie, eindigde hij op de dertiende plaats in de B-groep.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

"Halen stof weer van board af"

De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat windsurfen toch op het olympische programma blijft staan. De... internationale zeilfederatie ISAF besloot daar zaterdag toe.

Audio

  • Van Rijsselberghe: "Amateuristisch" De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat niet kitesurfen, maar windsurfen op het olympische programma voor 2016... staat. De olympisch kampioen windsurfen denkt dat beide disciplines op de Spelen thuishoren. Hij vindt het "amateuristisch" hoe de internationale zeilfederatie met de zaak is omgesprongen.
  • Kitesurfster Roose baalt enorm Dat windsurfen ten koste van kitesurfen toch een olympische discipline blijft, betekent slecht nieuws voor Katja Roose. De Zeeuwse... kitesurfster, zevende bij het WK, kan nu toch niet op die discipline naar de Spelen van Rio de Janeiro. "Dit is een enorme teleurstelling, ik moet het nog even verwerken."

Video en Audio

  • » James baalt van vele balverlies Video De terugkeer van LeBron James bij Cleveland Cavaliers is uitgelopen op een deceptie. Hij wijt de...31 okt 2014, 1954 keer afgespeeld
  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 13392 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 3644 keer afgespeeld

Meer video en audio