Windsurfen blijft toch olympisch

Dorian van Rijsselberghe»
Dorian van Rijsselberghe NOS

Dorian van Rijsselberghe kan toch bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn olympische titel bij het windsurfen verdedigen.

De RS:X was van het olympisch programma gehaald, maar de internationale zeilkoepel ISAF draaide dat besluit zaterdag na stemming terug.

In mei gaf de ISAF nog de voorkeur aan het kiteboarden, tot groot verdriet van de nationale bonden. Die wisten met 51,3 procent van de stemmen het besluit maar net opnieuw op de agenda te krijgen.

Van Rijsselberghe had zich al verzoend met het besluit en zich vol overgave op het kitesurfen gestort. Bij zijn WK-debuut, in oktober bij Sardinie, eindigde hij op de dertiende plaats in de B-groep.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

"Halen stof weer van board af"

De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat windsurfen toch op het olympische programma blijft staan. De... internationale zeilfederatie ISAF besloot daar zaterdag toe.

Audio

  • Van Rijsselberghe: "Amateuristisch" De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat niet kitesurfen, maar windsurfen op het olympische programma voor 2016... staat. De olympisch kampioen windsurfen denkt dat beide disciplines op de Spelen thuishoren. Hij vindt het "amateuristisch" hoe de internationale zeilfederatie met de zaak is omgesprongen.
  • Kitesurfster Roose baalt enorm Dat windsurfen ten koste van kitesurfen toch een olympische discipline blijft, betekent slecht nieuws voor Katja Roose. De Zeeuwse... kitesurfster, zevende bij het WK, kan nu toch niet op die discipline naar de Spelen van Rio de Janeiro. "Dit is een enorme teleurstelling, ik moet het nog even verwerken."

Video en Audio

  • » "Lampard is een levende legende" Video De Spaanse aanvaller David Villa is blij met zijn nieuwe club in de VS. New York City FC doet vanaf...1 aug 2014, 862 keer afgespeeld
  • » Hiddink: realisme kan heel mooi zijn Video Guus Hiddink is trots dat hij voor de tweede keer bondscoach is van het Nederlands elftal.1 aug 2014, 3167 keer afgespeeld
  • » Trotse Hiddink trapt af in Zeist Video De eerste persconferentie van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.1 aug 2014, 14326 keer afgespeeld

Meer video en audio