Windsurfen blijft toch olympisch

Dorian van Rijsselberghe»
Dorian van Rijsselberghe NOS

Dorian van Rijsselberghe kan toch bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn olympische titel bij het windsurfen verdedigen.

De RS:X was van het olympisch programma gehaald, maar de internationale zeilkoepel ISAF draaide dat besluit zaterdag na stemming terug.

In mei gaf de ISAF nog de voorkeur aan het kiteboarden, tot groot verdriet van de nationale bonden. Die wisten met 51,3 procent van de stemmen het besluit maar net opnieuw op de agenda te krijgen.

Van Rijsselberghe had zich al verzoend met het besluit en zich vol overgave op het kitesurfen gestort. Bij zijn WK-debuut, in oktober bij Sardinie, eindigde hij op de dertiende plaats in de B-groep.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

"Halen stof weer van board af"

De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat windsurfen toch op het olympische programma blijft staan. De... internationale zeilfederatie ISAF besloot daar zaterdag toe.

Audio

  • Van Rijsselberghe: "Amateuristisch" De reactie van Dorian van Rijsselberghe op het nieuws dat niet kitesurfen, maar windsurfen op het olympische programma voor 2016... staat. De olympisch kampioen windsurfen denkt dat beide disciplines op de Spelen thuishoren. Hij vindt het "amateuristisch" hoe de internationale zeilfederatie met de zaak is omgesprongen.
  • Kitesurfster Roose baalt enorm Dat windsurfen ten koste van kitesurfen toch een olympische discipline blijft, betekent slecht nieuws voor Katja Roose. De Zeeuwse... kitesurfster, zevende bij het WK, kan nu toch niet op die discipline naar de Spelen van Rio de Janeiro. "Dit is een enorme teleurstelling, ik moet het nog even verwerken."

Video en Audio

  • » Oar gelooft in stunt tegen PSV Video De Australische aanvaller Tommy Oar kijkt vooruit naar de eredivisiewedstrijd van FC Utrecht tegen...26 okt 2014, 613 keer afgespeeld
  • » Giants en Royals weer in evenwicht Video Een samenvatting van de vierde wedstrijd in de World Series tussen San Francisco Giants en Kansas...26 okt 2014, 1185 keer afgespeeld
  • » WTA Finals 2014: Halep-Radwanksa Video Beelden van de partij tussen Simona Halep en Agnieszka Radwanksa in de halve finales van de WTA...25 okt 2014, 1106 keer afgespeeld

Meer video en audio