Bayern wint topper van Frankfurt

Koploper Bayern München heeft in de Bundesliga naaste concurrent Eintracht Frankfurt met 2-0 geklopt

Bayern had met snelle aanvallen al een aantal kansen gecreëerd, toen Franck Ribéry op slag van rust uit weer zo'n aanval van dichtbij de score opende.

Kort na rust was Anderson met een kopbal op de lat dicht bij de 1-1. Bayern - waar Arjen Robben het gehele duel speelde - bleef echter de betere ploeg en besliste het duel uit een strafschop van David Alaba in de 77ste minuut.

Zege Schalke 04

Schalke 04 bleef tweede op zeven punten van de koploper. De ploeg had het thuis lastig met het goed verdedigende Werder Bremen, dat via Aaron Hunt op 0-1 kwam. Roman Neustädter maakte koppend 1-1 en Julian Draxler schoot de 2-1 binnen.

Bij de ploeg van Huub Stevens was er een basisplaats van Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar. Afellay werd in de rust vervangen, Huntelaar in de 63ste minuut.