'Brown Sugar' veilt brieven Jagger

De brieven van Jagger kwamen uit Australië»
De brieven van Jagger kwamen uit Australië Sotheby's

Veilinghuis Sotheby's verkoopt tien liefdesbrieven van Rolling Stones-zanger Mick Jagger. Hij stuurde ze in de zomer van 1969 aan zijn heimelijke geliefde, zangeres en model Marsha Hunt.

Hunt, destijds bekend van de musical 'Hair', vormde de inspiratie voor het nummer 'Brown Sugar'. In 1970 werd ze de moeder van Jaggers eerste kind.

In een interview met The Guardian zegt Hunt (66) dat ze de brieven verkoopt omdat ze geld nodig heeft. Ze woont in een oud huis in Frankrijk en kan de stroomrekening nauwelijks betalen. "Als ik morgen een beroerte krijg, wat de laatste tijd bij een boel vrienden gebeurt, dan hoeft mijn dochter zich niet af te vragen wat er met me moet gebeuren", zegt ze.

' Verleidelijk lyrisch'

Jagger schreef de brieven in Australië waar hij was voor de opnames van de film 'Ned Kelly'. Volgens Sotheby's zijn ze "verleidelijk lyrisch". "I feel with you something so unsung there is no need to sing it", schrijft Jagger. Hij heeft het ook over de eerste man op de maan en over John Lennon en Yoko Ono: "John & Yoko vervelen iedereen".

De liefdesbrieven moeten tussen de 85.000 en 125.000 euro opleveren.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio