Zangeres 'Annies tassie' overleden

Miggy (Marina van der Rijk) in 1981»
Miggy (Marina van der Rijk) in 1981 ANP

Zangeres Miggy is op 51-jarige leeftijd overleden. Marina van der Rijk, zoals Miggy in het echt heette, is vooral bekend van het nummer 'Annie (hou jij m'n tassie even vast)'.

Miggy werd op 11-jarige leeftijd ontdekt toen ze op de bruiloft van haar zus een lied zong. Ze nam daarna zang- en gitaarlessen en deed mee aan talentenjachten.

Toen ze 19 was, werd ze door de schrijvers van 'Annie' benaderd om het nummer op te nemen. Andere zangeressen hadden geen belangstelling.

Hit

De uitvoering van Miggy verscheen in 1981 en verstootte in de Nationale Hitparade 'Under Pressure' van Queen en David Bowie van de eerste plaats.

Miggy had na 'Annie (hou jij m'n tassie even vast)' nooit meer succes. Wel bereikte een remix van het nummer de tipparade in 1989.

De zangeres overleed op 7 november, na een kort ziekbed.

Deel deze pagina
Bekijk ook...

Video

Zangeres 'Annies tassie' overleden

Het nummer was in 1981 razend populair: 'Annie, hou je me tassie effe vast'. De zangeres, Miggy, is woensdag overleden.

Video

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10139 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in SyriĆ« werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9032 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 77885 keer afgespeeld

Meer video en audio