Zangeres 'Annies tassie' overleden

Miggy (Marina van der Rijk) in 1981»
Miggy (Marina van der Rijk) in 1981 ANP

Zangeres Miggy is op 51-jarige leeftijd overleden. Marina van der Rijk, zoals Miggy in het echt heette, is vooral bekend van het nummer 'Annie (hou jij m'n tassie even vast)'.

Miggy werd op 11-jarige leeftijd ontdekt toen ze op de bruiloft van haar zus een lied zong. Ze nam daarna zang- en gitaarlessen en deed mee aan talentenjachten.

Toen ze 19 was, werd ze door de schrijvers van 'Annie' benaderd om het nummer op te nemen. Andere zangeressen hadden geen belangstelling.

Hit

De uitvoering van Miggy verscheen in 1981 en verstootte in de Nationale Hitparade 'Under Pressure' van Queen en David Bowie van de eerste plaats.

Miggy had na 'Annie (hou jij m'n tassie even vast)' nooit meer succes. Wel bereikte een remix van het nummer de tipparade in 1989.

De zangeres overleed op 7 november, na een kort ziekbed.

Deel deze pagina
Bekijk ook...

Video

Zangeres 'Annies tassie' overleden

Het nummer was in 1981 razend populair: 'Annie, hou je me tassie effe vast'. De zangeres, Miggy, is woensdag overleden.

Video

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio