Doden in gevangenis in Sri Lanka

De in opstand gekomen gevangenen in Sri Lanka»
De in opstand gekomen gevangenen in Sri Lanka AFP

In Sri Lanka zijn 27 mensen omgekomen tijdens een gevangenisopstand. Ten minste 42 mensen raakten gewond.

De opstand bij de Welikada-gevangenis bij de hoofdstad Colombo ontstond toen de cellen werden doorzocht op de aanwezigheid van drugs en mobiele telefoons. Uit protest gooiden de gevangenen met stenen.

Vuurwapens

De politie greep daarop hard in en een gevecht ontstond. Tijdens de onrust wisten gevangenen in te breken in twee wapenkamers, waar ze onder meer machinegeweren te pakken kregen.

De gevangenen openden het vuur op de politie, die daarop terugschoot. Bij de vuurgevecht kwamen 27 gevangenen om het leven. Onder de gewonden zijn dertien politiemensen, vier soldaten, een bewaker en een voorbijganger. 23 gevangenen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Dankzij ingrijpen van het leger werd het weer rustig in de gevangenis. Veiligheidstroepen hebben 76 gestolen wapens teruggevonden. Er worden nog zes geweren vermist.

Ontsnapping

Tijdens de opstand is een onbekend aantal gevangenen ontsnapt.

In januari was er in dezelfde gevangenis ook een opstand. Daarbij raakten 28 mensen gewond. Toen protesteerden de gevangenen tegen het strengere anti-drugsbeleid van de gevangenis.

Deel deze pagina

Video

27 doden na opstand in gevangenis Sri Lanka

Bij een opstand in een gevangenis in Sri Lanka zijn zeker 27 doden gevallen. Bijna alle slachtoffers zijn gevangenen.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio