Doden in gevangenis in Sri Lanka

De in opstand gekomen gevangenen in Sri Lanka»
De in opstand gekomen gevangenen in Sri Lanka AFP

In Sri Lanka zijn 27 mensen omgekomen tijdens een gevangenisopstand. Ten minste 42 mensen raakten gewond.

De opstand bij de Welikada-gevangenis bij de hoofdstad Colombo ontstond toen de cellen werden doorzocht op de aanwezigheid van drugs en mobiele telefoons. Uit protest gooiden de gevangenen met stenen.

Vuurwapens

De politie greep daarop hard in en een gevecht ontstond. Tijdens de onrust wisten gevangenen in te breken in twee wapenkamers, waar ze onder meer machinegeweren te pakken kregen.

De gevangenen openden het vuur op de politie, die daarop terugschoot. Bij de vuurgevecht kwamen 27 gevangenen om het leven. Onder de gewonden zijn dertien politiemensen, vier soldaten, een bewaker en een voorbijganger. 23 gevangenen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Dankzij ingrijpen van het leger werd het weer rustig in de gevangenis. Veiligheidstroepen hebben 76 gestolen wapens teruggevonden. Er worden nog zes geweren vermist.

Ontsnapping

Tijdens de opstand is een onbekend aantal gevangenen ontsnapt.

In januari was er in dezelfde gevangenis ook een opstand. Daarbij raakten 28 mensen gewond. Toen protesteerden de gevangenen tegen het strengere anti-drugsbeleid van de gevangenis.

Deel deze pagina

Video

27 doden na opstand in gevangenis Sri Lanka

Bij een opstand in een gevangenis in Sri Lanka zijn zeker 27 doden gevallen. Bijna alle slachtoffers zijn gevangenen.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2215 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2391 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 986 keer afgespeeld

Meer video en audio