Kankergala voor tonnen opgelicht

 »
  frnetz - Flickr / Creative Commons by

Een bestuurslid van The Quality of Life Gala, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker bij kinderen, heeft zo'n 600.000 euro achterover gedrukt. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam is een onderzoek gestart naar de fraude.

Het bestuurslid was verantwoordelijk voor het overmaken van de door het gala ingezamelde miljoenen aan ziekenhuizen die onderzoek doen naar kanker bij kinderen. De man drukte in een jaar tijd zo'n 600.000 euro achterover. Het geld verdween naar de man zelf en het cosmeticabedrijf van zijn vrouw.

De fraude kwam vorig jaar aan het licht tijdens een accountantscontrole. Het bestuurslid werd toen meteen uit zijn functie gezet. Ook een penningmeester, die al eerder van de fraude wist, is uit zijn functie gezet. De penningmeester had de fraude niet gemeld aan de rest van het bestuur, omdat hij dacht dat het bestuurslid het verduisterde geld weer zou terugbetalen.

Geld terug

De stichting heeft het gestolen geld weer teruggekregen. De advocaat van The Quality of Life Gala benadrukt dat de fraude geen nadelige gevolgen heeft gehad voor het kankeronderzoek.

Deel deze pagina

Audio

  • Kankergala voor tonnen opgelicht Een bestuurslid van de Stichting Quality of Life Gala is weggestuurd omdat hij voor zes ton fraude zou hebben gepleegd. De... stichting verdenkt de penningmeester van betrokkenheid, ook die is vertrokken. U hoort de advocaat van de stichting, Menno Jansen.

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio