Nieuwe leider oppositiegroep Syrië

George Sabra»
George Sabra EPA

De Syrische Nationale Raad (SNC) heeft George Sabra gekozen tot nieuwe leider. Sabra is een christen. Hij zegt dat zijn verkiezing bewijst dat de SNC "niet sektarisch" is.

De oppositiegroep SNC is opgericht door Syrische bannelingen in het buitenland en zetelt in Istanbul. Het Westen uitte eerder zijn bezorgdheid dat islamisten te veel invloed hebben in de raad.

Oproep

De nieuwe leider deed meteen een oproep om de opstandelingen in Syrië te voorzien van meer wapens om het regime van president Assad omver te werpen. Vooralsnog weigert het Westen om de strijders van wapens te voorzien.

De SNC is bijeen in Qatar. Ook andere oppositiegroepen zijn daar aanwezig. Onder meer de Arabische Liga en de Verenigde Staten die de SNC financieel ondersteunen, willen dat de Syrische groepen zich verenigen in één oppositieblok.

Dat blok moet een volwaardig alternatief vormen voor de regering van Assad. De SNC heeft het plan besproken, maar kan het vooralsnog niet eens worden over het samengaan met andere groepen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "De hulp in Liberia is hard nodig" Audio Amerika gaat Liberia helpen met het bestrijden van ebola, en stuurt 3000 militairen naar Liberia....17 sep 2014, 3 keer afgespeeld
  • » Al 70 jaar een brug te ver Video Op 17 september 1944 begon de militaire operatie Market Garden. Het is de grootste luchtlanding uit...17 sep 2014, 1713 keer afgespeeld
  • » Autobrand bij station Vlaardingen-Oost Video Een auto is het station Vlaardingen-Oost binnengereden en in brand gevlogen. De politie vermoedt...17 sep 2014, 116 keer afgespeeld

Meer video en audio