'Plasmannetjes' tegen wildplassen

Plasmannetje in Utrecht»
Plasmannetje in Utrecht NOS / Roel Pauw

Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft vanavond een van de acht plasmannetjes in z'n stad onthuld. Hij deed dat bij het openbare toilet op de Ganzenmarkt, om de hoek bij het stadhuis.

De bedoeling is dat de verlichte plasmannetjes meer mannen naar de publieke plashokken zullen leiden. "Nu hebben we veel overlast van wildplassers. Ik hoop dat dit helpt", aldus Wolfsen.

Bruna

De plasmannetjes zijn ontworpen door illustrator Dick Bruna. Verslaggever Roel Pauw vraagt zich af of het plan z'n doel gaat halen: "De plasmannetjes zijn niet erg groot."

Deel deze pagina

Audio

  • '50.000 liter urine per jaar opgevangen door plaskruizen' Utrecht heeft een nieuw wapen in de strijd tegen wildplassen: een lichtgevend mannetje dat plaspalen in de stad beter zichtbaar... moet maken. Gisteren werd hij officieel onthuld door burgemeester Aleid Wolfsen.
  • Bruna-mannetje ingezet tegen wildplassen Nijntje-tekenaar Dick Bruna moet de gemeente Utrecht van het wildplassen afhelpen. Speciaal voor de gemeente tekende Dick Bruna een... plassend mannetje dat boven alle openbare urinoirs in de stad komt te staan. Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen.

Video en Audio

Meer video en audio