Rutte: zo snel mogelijk oplossing

Premier Rutte praat met de pers over de nieuwe zorgplannen»
Premier Rutte praat met de pers over de nieuwe zorgplannen NOS

Premier Rutte hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing wordt gevonden voor de problemen die zijn ontstaan vanwege de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dit weekend worden een aantal opties doorgerekend. Premier Rutte hoopt maandag verder te komen met de bespreking van alternatieven. Volgens hem hebben de VVD en de PvdA vandaag een "goed gesprek" in een "goede sfeer" gehad over mogelijke oplossingen.

Slecht uitpakken


De VVD-achterban verzet zich tegen de inkomensafhankelijke zorgpremie, onder meer omdat die slecht uitpakt voor de middeninkomens en hogere inkomens. Sinds donderdagavond zijn er verschillende gesprekken geweest tussen de twee coalitiepartijen om te praten over alternatieven voor de omstreden premie. Volgens PvdA-leider Samsom zijn de partijen bereid elkaar te helpen. Dit weekend worden verschillende opties doorgerekend. "Er zijn genoeg opties om de problemen op te lossen," zegt Samsom.

Deel deze pagina

Audio

  • Hans Andringa: belastingverlagingen gaan waarschijnlijk niet door Politiek verslaggever Hans Andringa is in Den Haag. Hij heeft nieuws over de mogelijke uitkomsten van de gesprekken tussen de PvdA... en de VVD.
  • Rutte tegen pers: ik laat alle conclusies aan u Verslaggever Michiel Breedveld sprak met premier Rutte nadat hij het Torentje had verlaten.

Video en Audio

Meer video en audio