Badr Hari voorlopig vrij

Badr Hari en Estelle Cruijff»
Badr Hari en Estelle Cruijff ANP

Badr Hari komt voorlopig vrij. De rechter heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst. Hari is nog steeds verdachte, maar de rechter vindt het niet nodig dat hij vast blijft zitten.

Ook is het persoonlijk belang van Badr Hari meegewogen bij de beslissing. Volgens de rechtbank moet de vechtsporter zo snel mogelijk weer aan het werk. "Want als het voorarrest veel langer duurt, kan hij het wel vergeten", zegt een persrechter.

Badr Hari moet van de rechter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag hij niet in horecazaken komen en geen contact zoeken met getuigen en slachtoffers.

Niet verwacht

De advocaat van Badr Hari had niet verwacht dat haar cliënt vrij zou komen. "Ik was erg bang dat de enorme publiciteit een belemmering zou kunnen worden in het oordeel van de rechter", zei Bénédicte Ficq na afloop van de zitting. Wel is ze erg blij met de beslissing van de rechter.

De vechtsporter wordt onder meer beschuldigd van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. De rechter zegt dat er momenteel niet genoeg bewijs is om hem daarvoor langer vast te houden. Medeverdachte Ferhat Y. komt voorlopig ook vrij.

In juli zou Hari de zakenman tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA tegen zijn hoofd hebben geschopt. Everink raakte ernstig gewond.

Excuses

Vandaag maakte Hari excuses voor de mishandeling. "Het had nooit gemogen. Ik had geen klap moeten geven", zei hij tegen de rechtbank in Amsterdam.

Badr Hari zat vast sinds eind juli, toen hij zich meldde bij de politie.

Het OM noemt de schorsing van de hechtenis onbegrijpelijk.

Deel deze pagina

Video

  • video Badr Hari komt voorlopig vrij Vechtsporter Badr Hari komt voorlopig vrij. Hari wordt door het Openbaar Ministerie onder meer beschuldigd... van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens het feest Sensation in de Amsterdam Arena, maar de rechter heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst.
  • video Badr Hari biedt excuses aan voor slaan zakenman Badr Hari heeft excuses gemaakt voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. Hij... bood zijn excuses aan tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam.

Audio

  • Badr Hari voorlopig vrij Badr Hari komt voorlopig vrij. De rechter heeft zijn voorlopige hechtenis opgeheven. Hari is nog steeds verdachte, maar de rechter... vindt het niet nodig dat hij vast blijft zitten. Badr Hari moet van de rechter wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij de rechtbank verslaggever Ilan Sluis.
  • Advocaat Hari: opgelucht met onpartijdig rechtelijk oordeel Badr Hari komt voorlopig vrij. De rechter heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst. Hari is nog steeds verdachte, maar de rechter... vindt het niet nodig dat hij vast blijft zitten. Justitieredacteur Ilan Sluis vroeg Bénedicte Ficq, de advocaat van Badr Hari, of ze dit besluit had aan zien komen.
  • OM niet blij met schorsing voorlopige hechtenis Badr Hari Badr Hari mag mag voorlopig naar huis. De rechter heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst. Het OM is hier absoluut niet blij mee.... Een onbegrijpelijke beslissing, zei officier van justitie Alexandra Oswald tegen verslaggever Ilan Sluis.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio