Excuses Hari voor slaan zakenman

Badr Hari»
Badr Hari KRO Profiel

Badr Hari heeft excuses gemaakt voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. "Het had nooit gemogen, ik had geen klap moeten geven", zei hij tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam.

Hari vroeg in de rechtbank om een laatste kans. "U ziet me hier echt nooit meer terug in een nieuwe zaak. Ik heb mijn les geleerd." Ook zegt hij geschrokken te zijn van de "hetze die is gevoerd" en wil hij graag weer aan het werk.

Kreupel

De vechtsporter wordt onder meer beschuldigd van poging tot doodslag op Everink. In juli werd hij zwaar mishandeld in de Amsterdam ArenA. Hari zou hem tegen zijn hoofd hebben geschopt en Everink raakte ernstig gewond. Volgens zijn advocaat blijft Everink waarschijnlijk de rest van zijn leven kreupel.

Vorige week sprak Hari's advocaat Ficq van een corrigerende tik, omdat Everink de vriendin van Hari, Estelle Cruijff, zou hebben beledigd. Het OM noemt die tik een "ferme klap".

Vluchtgevaarlijk

Het Openbaar Ministerie hoopt dat de rechtbank de voorlopige hechtenis van Hari vandaag verlengt. Het OM noemt hem vluchtgevaarlijk en vindt dat er genoeg bewijs is om hem langer vast te houden. Bij vrijlating zou Hari naar Marokko kunnen vluchten of getuigen kunnen beïnvloeden.

In de aanklacht tegen Hari staan negen zaken, waarvan acht te maken hebben met geweld.

Deel deze pagina

Video

Badr Hari biedt excuses aan voor slaan zakenman

Badr Hari heeft excuses gemaakt voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. Hij bood zijn excuses aan... tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam.

Audio

  • Badr Hari: ik vraag om een laatste kans Badr Hari heeft excuses gemaakt voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. "Het had nooit gemogen, ik... had geen klap moeten geven", zei hij tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio