Ajax is er bijna uit met Van der Sar

Johan Cruijff overhandigt Edwin van der Sar zijn diploma International Master of Sportmanagement»
Johan Cruijff overhandigt Edwin van der Sar zijn diploma International Master of Sportmanagement ANP

Ajax heeft bevestigd in een "vergevorderd stadium van onderhandelingen" te zijn met Edwin van der Sar over een directiefunctie.

De naam van de oud-doelman zong al langer rond in de ArenA, maar vanuit de club bleef het stil.

Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers Van der Sar rustig brengen en zal hij eerst toetreden tot de directie en eindigen op de stoel van algemeen directeur. De Amsterdamse zakenman Michael Kinsbergen zal Van der Sar dan inwerken en zelf als interim-directeur aan de slag gaan. Ajax bevestigt ook in gesprek te zijn met Kinsbergen.

De onderhandelingen met Van der Sar en Kinsbergen worden naar verwachting binnen een week afgerond. De huidige directie bestaat uit Jeroen Slop (financieel), Henri van der Aat (commercieel) en Marc Overmars (voetbalzaken).

Goedkeuring Cruijff

De keuze voor Van der Sar heeft de goedkeuring van Johan Cruijff, de belangrijke adviseur van Ajax die al jaren pleit voor meer oud-topvoetballers in de leiding van zijn favoriete club.

De recordinternational (130 interlands) beëindigde anderhalf geleden na 21 seizoenen zijn profloopbaan. De 42-jarige Van der Sar, oud-ploeggenoot van Overmars en trainer Frank de Boer, volgde daarna onder meer de International Master of Sportmanagement van het Johan Cruijff Institute.

RvC wil rustig aan doen

De raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van Hans Wijers, vindt echter dat Van der Sar nog iets meer bagage nodig heeft om leiding te kunnen geven aan een bedrijf met een omzet van ruim honderd miljoen euro.

Daarom zou Kinsbergen bereid zijn gevonden om als directeur ad interim te gaan functioneren. De zakenman moet niet alleen de nog onervaren Van der Sar inwerken. Hij geeft voorlopig ook leiding aan de directie van Ajax.

Kinsbergen was tussen 2000 en 2010 CEO van technologiebedrijf Nedstat, dat voor 29 miljoen euro werd verkocht aan comScore.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Machtsstrijd Ajax

Video

Van der Sar zingt rond voor City-Ajax

Jack van Gelder blikt met Tom Egbers vooruit op de wedstrijd Manchester City - Ajax in de groepsfase van de Champions League,... seizoen 2012/2013. Van Gelder gaat ook in op het bericht dat Edwin van der Sar zou toetreden tot de directie van Ajax.

Video en Audio

  • » Nibali eert Pantani in Stiphout Video De winnaar van de Tour de France van 2014, Vincenzo Nibali, wil bij de profronde van Stiphout graag...29 jul 2014, 5353 keer afgespeeld
  • » De Jong: hou echt van mijn spelers Audio Henk de Jong begint voor het eerst als trainer van een eredivisieclub aan een seizoen. Toch had hij...29 jul 2014, 77 keer afgespeeld
  • » Feyenoord koerst volledig op jeugd Video Feyenoord heeft met de verkoop van Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United),...29 jul 2014, 2546 keer afgespeeld

Meer video en audio