Ambtenaar hielp Quote 500-bende

Een reclameposter van Quote in de wijk waar begin oktober 2012 vijftien verdachten werden opgepakt»
Een reclameposter van Quote in de wijk waar begin oktober 2012 vijftien verdachten werden opgepakt  

De Koninklijke Marechaussee heeft een 29-jarige ambtenaar van de gemeente Den Haag opgepakt voor hulp aan een inbrekersbende. Ze zou adresgegevens van slachtoffers hebben opgezocht en aan de inbrekers hebben gegeven.

De vrouw werd woensdag op Schiphol opgepakt toen ze terugkwam van vakantie. Ze wordt verdacht van witwassen en betrokkenheid bij de inbraken.

Gisteren meldden twee andere betrokkenen zich bij de politie. Deze vrouwen van 26 en 27 uit Den Haag worden ook verdacht van betrokkenheid bij de inbraken en bij witwassen.

Huiszoekingen

De inbrekersbende werd begin vorige maand opgerold en gebruikte de Quote 500, de lijst met de rijkste Nederlanders, als kompas. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zeker 50 mensen op de Quote 500 slachtoffer geworden van de bende. Bij een grote actie in de Haagse Spoorwijk werden vijftien verdachten aangehouden, negen van hen zitten nog vast.

Bij huiszoekingen vond de politie vorige maand tientallen dure horloges, merkkleding en contant geld. Het rechercheteam schat dat de waarde van de totale buit in de miljoenen loopt.

Deel deze pagina

Video

Haagse ambtenaar betrokken bij Quote 500-bende

Een ambtenaar van de gemeente Den Haag is opgepakt voor betrokkenheid bij de zogeheten Quote 500-bende, die het gemunt had op zeer... rijke Nederlanders.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio