Excuus Metro voor column

De verwijderde column in Metro»
De verwijderde column in Metro Metro

Hoofdredacteur Robert van Brandwijk van dagblad Metro heeft excuses gemaakt voor de column van Luuk Koelman die gisteren in zijn krant verscheen.

De column bestond uit een brief aan de ouders van Tim Ribberink, de jongen die onlangs zelfmoord pleegde omdat hij gepest werd. Het stuk was zogenaamd geschreven door Mariska Orbán-de Haas van het Katholiek Nieuwsblad, bekend van haar conservatieve standpunten.

Onder haar naam werd gesteld dat de moeder te weinig had gedaan om haar zoon af te helpen van zijn homoseksualiteit, en dat zelfmoord zondig is.

Bedreigingen

Het stuk leidde tot een storm van protesten. De ouders van Tim Ribberink reageerden geschokt, Orbán-de Haas zou na bedreigingen zijn ondergedoken en columnist Koelman werd bedolven onder negatieve mailtjes en tweets. Metro besloot gisteren de column van de site te halen.

Volgens Van Brandwijk is de impact van de column op de redactie onderschat. Daarom is vandaag een excuus in de krant gezet.

Deel deze pagina

Audio

  • Metro: we hebben onderschat hoe vers deze zaak is Voor velen ging columnist Luuk Koelman in de Metro te ver. In zijn stuk van gisterochtend wekte Koelman de suggestie dat hij... Mariska Orbán-de Haas van het Katholiek Nieuwsblad was. Uit haar naam schreef hij een brief aan de ouders van de gepeste Tim Ribberink, de jongen die onlangs zelfmoord pleegde. Als pseudo-Orbán de Haas stelde hij dat de moeder te weinig had gedaan om haar zoon af te helpen van zijn homoseksualiteit en dat ook zelfmoord zondig is. Hoofdredacteur van Metro Robert van Brandwijk reageert.

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio