Argentijnen massaal de straat op

In Buenos Aires gingen duizenden mensen de straat.»
In Buenos Aires gingen duizenden mensen de straat. AFP

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een grote demonstratie geweest tegen de regering van president Kirchner. De Argentijnen zijn woedend over de hoge inflatie, toenemende criminaliteit en corruptie.

Daarnaast verwijt de middenklasse de linkse president dat die alleen voor de armen opkomt. Ook willen de betogers niet dat Kirchner de grondwet verandert zodat ze nog een termijn aan kan blijven.

Er werd vooraf rekening gehouden met een miljoen demonstranten. Zoveel kwamen er niet. In heel Argentinië waren honderdduizenden demonstranten op de been.

Potten en pannen

De demonstranten kwamen bijeen voor het presidentiële paleis op het beroemde Plaza de Mayo. Ze zongen het nationale volkslied, droegen de Argentijnse vlag en spandoeken met verschillende leuzen. Ook sloegen ze op potten en pannen.

In andere Argentijnse steden vonden ook demonstraties plaats. Daarnaast waren er protestacties bij Argentijnse ambassades in het buitenland, waaronder New York.

Deel deze pagina

Video

Massale demonstratie in Buenos Aires

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een grote demonstratie geweest tegen de regering van president Kirchner. De Argentijnen... zijn woedend over de hoge inflatie, toenemende criminaliteit en corruptie.

Audio

  • 'Kranten schrijven dat er 700.000 mensen op straat waren' In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn honderdduizenden mensen de straat opgegaan om te demonsteren tegen de regering van... president Christina Kirchner. Het was daarmee de grootste anti-regeringsdemonstratie in jaren. Latijns-Amerika correspondent Kees Elenbaas vertelt.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio