Twente thuis niet langs Levante

FC Twente is in de Europa League in het groepsduel met Levante thuis op 0-0 blijven steken. De Enschedeërs kunnen nu alleen nog Europees overwinteren als de laatste twee duels worden gewonnen en de concurrentie averij oploopt.

De bedoelingen van Levante waren direct duidelijk. De Spaanse nummer zes liet het initiatief aan de koploper in de eredivisie, trok een solide muur op voor het eigen doel en loerde geduldig op de counter.

Twente was beducht voor die tegenstoten en verkoos behoedzaam aanvallen boven een alles-of-niets strategie. Het gevolg was een gezapige eerste helft, waarin de kansen schaars waren.

Muur

Nadat Luc Castaignos enkele keren voor dreiging had gezorgd en Jerson Cabral een aardig schot van afstand over had zien gaan, kreeg Robbert Schilder de beste kans van de eerste helft; hij kopte net naast.

Na de rust nam de druk van Twente toe en kwamen er meer kansen voor de ploeg van coach Steve McClaren.

Doelman Keylor Navas was op zijn post bij een zwabberschot van Edson Braafheid en een inzet van dichtbij van Roberto Rosales. Douglas kopte over en kreeg later de bal vlak voor het doel totaal verkeerd op zijn voet.

In de slotfase was Braafheid nogmaals dicht bij succes. Zijn schot werd gestopt door Navas, die ook niet onder de indruk was van een ultieme poging van Douglas.

Tuimelaars

FC Twente verdiende niet meer dan een punt, vond aanvoerder Wout Brama. "Een gelijkspel is wel terecht. We hebben alles gegeven en vol strijd gespeeld, maar vooral in de eerste helft waren we in balbezit niet goed genoeg."

Het was lasig spelen tegen de Spaanse tuimelaars, had Brama ervaren. "Bij elke kuch vielen ze om. Daardoor kon ons tempo niet veel hoger. Druk zetten was ook lastig, want elke bal die zij achterin hadden, schoten ze naar voren."

Zijn trainer noemde het gelijkspel frustrerend. "Het was duidelijk dat er in dit duel hooguit één doelpunt zou vallen", aldus Steve McClaren. "Wij waren echter niet goed genoeg in de laatste pass. Daardoor konden we de zege niet afdwingen, hoewel de gelegenheid er een paar keer was. We moeten nu proberen te winnen bij Hannover. Dan zien we wel verder."