Kwartet Cavani Dnjepr te machtig

Napoli heeft in poule F van de Europa League (de groep van PSV) thuis met 4-2 gewonnen van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Edinson Cavani was de grote man bij de nummer drie van Italië. De Uruguayaan nam alle Napolitaanse doelpunten voor zijn rekening.

Cavani opende de score met een laag schot, tekende met een schitterende vrije trap na rust voor de 2-2, prikte in de slotfase een voorzet van Marek Hamsik achter doelman Jan Lastoevka en volleyde in blessuretijd de 4-2 binnen.

Atletico Madrid, tweevoudig winnaar van het pas drie jaar bestaande toernooi, verspeelde zijn eerste punten. Academica Coimbra won in Portugal met 2-0 dankzij treffers van Wilson Eduardo.

Nederlanders op schot

Newcastle United slikte tegen Club Brugge zijn eerste tegendoelpunten, maar verloor niet: 2-2. Ondanks een prima keepende Tim Krul kwam Brugge op 2-0. Met een prachtige volley bracht Vurnon Anita de spanning terug, waarna Shola Ameobi nog voor de rust gelijkmaakte.

Dirk Kuijt wees Fenerbahçe de weg tegen AEL Limassol. De Katwijker was attent na een hoekschop en scoorde uit de draai: 1-0. Met een gekruld schot in de verre hoek bepaalde Moussa Sow de eindstand op 2-0.

Plet red punt voor Genk

Sporting Portugal kwam tegen het Racing Genk van coach Mario Been niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Nadat Stijn Schaars rood had gekregen, zette Ricky van Wolfswinkel Sporting op 1-0. In blessuretijd redde Glynor Plet een punt voor Genk: 1-1.