Topoverleg over zorgpremies

Het topoverleg is in het Torentje van premier Rutte»
Het topoverleg is in het Torentje van premier Rutte Xander van der Wulp / NOS

De VVD en de PvdA zoeken samen naarstig naar een oplossing voor de zorgpremie. Daarvoor liggen verschillende opties op tafel. "Een oplossing is in de maak" en "het denken staat niet stil" melden bronnen.

In het Torentje vergaderden vanavond premier Rutte, de fractieleiders Zijlstra (VVD) en Samsom (PvdA) en de ministers Asscher, Dijsselbloem en Schippers. Dijsselbloem en Schippers verlieten iets voor 22.00 uur het Torentje. Over wat er is besproken, wilden zij niets zeggen. De anderen zijn nog in het Torentje.

Koopkracht

Een groot deel van de VVD-fractie kwam aan het begin van de vanavond bijeen, onder meer om de Kamerleden de gelegenheid te geven stoom af te blazen over de commotie in de partij. Die commotie gaat in hoofdzaak over de regeringsplannen met de zorgpremie, waardoor veel mensen met een hoger inkomen flink aan koopkracht inleveren.

De PvdA zoekt mee naar een oplossing. "Een probleem van de VVD is ook ons probleem, want wij willen dat het kabinet vier en een half jaar blijft zitten", wordt gezegd.

Deel deze pagina

Video

  • video Top VVD en PvdA zoeken oplossing voor zorgplan In Den Haag zit de VVD- en PvdA-top bij elkaar in het torentje van premier Rutte. Ze zouden daar bijeen zijn... om een oplossing te vinden voor de inkomensafhankelijke zorgpremie, die in de afgelopen week voor veel onrust in het land zorgde. De koopkrachtplaatjes die minister Asscher van Sociale Zaken gisteren naar de Kamer stuurde namen die onrust niet weg.
  • video Topoverleg over de zorgpremies VVD en PvdA overleggen op dit moment naarstig over een oplossing voor het omstreden zorgplan van het kabinet.... Daarover is grote onrust in de VVD onstaan omdat hoge inkomens veel moeten inleveren.

Video en Audio

Meer video en audio