Rode Kruis voelt onmacht in Syrië

Het Rode Kruis werkt in Syrië samen met zusterorganisatie Rode Halve Maan»
Het Rode Kruis werkt in Syrië samen met zusterorganisatie Rode Halve Maan peadar - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-nd

Het Rode Kruis kan de situatie in Syrië nauwelijks nog aan. Dat heeft het hoofd van het Internationale Rode Kruis, Peter Maurer, laten weten. Hij zegt dat steeds meer mensen hulp nodig hebben, maar dat veel plaatsen door de gevechten niet bereikbaar zijn.

Volgens Maurer wordt de humanitaire situatie steeds slechter. In de stad Aleppo bijvoorbeeld wordt al tijden gevochten, waardoor hulpverleners er nauwelijks iets kunnen doen. Ook laten de strijdende partijen in sommige gebieden geen hulpverleners toe en moet er worden onderhandeld over bevoorrading van de Rode Kruisposten.

Rode Halve Maan

De organisatie gaat wel door in Syrië en probeert te helpen waar en wanneer ze kan. Daarbij wordt samengewerkt met de Arabische zusterorganisatie Rode Halve Maan.

President Assad zei vandaag op de Russische televisie dat hij geen militair ingrijpen in zijn land door westerse landen verwacht. Volgens Assad zijn de gevolgen daarvan te groot. Verder zei hij dat hij niet in ballingschap gaat. "Ik ben Syriër. Ik moet leven en sterven in Syrië."

Deel deze pagina

Video

Rode Kruis kan situatie Syrië nauwelijks aan

Het Rode Kruis kan de situatie in Syrië nauwelijks nog aan. Dat zegt het hoofd van het Internationale Rode Kruis, Peter Maurer. De... humanitaire situatie in Syrië wordt steeds slechter en door gevechten zijn veel plaatsen niet te bereiken. Het geweld, van beide kanten, is hevig.

Audio

  • 'Rode Kruis ongerust over toename geweld in Syrië' Het Internationale Rode Kruis vreest dat ze binnenkort niets meer kan doen in Syrië. Dat heeft het hoofd van de organisatie, Peter... Maurer, vandaag gezegd in Geneve. Een gesprek met Kees Breedeveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio