NHG verhuist ook na 1 januari mee

 »
  ANP

Huizenbezitters die nu al Nationale Hypotheekgarantie hebben, krijgen na 1 januari toch niet te maken met een sterke stijging van de woonlasten als ze gaan verhuizen.

Afgelopen weekend leek het erop dat mensen met een NHG die willen verhuizen, hun hypotheek alleen nog zouden kunnen meenemen als die werd omgezet in een annuïteitenhypotheek. Dat zou hun honderden euro's per maand kunnen kosten.

Aflossingsvrije hypotheek

De Nationale Hypotheekgarantie is vanaf volgend jaar alleen nog beschikbaar voor annuïteitenhypotheken, die vanaf de eerste dag moeten worden afgelost. Andere hypotheekvormen, zoals de spaar- of aflossingsvrije hypotheek, zijn dan niet meer beschikbaar.

Dat plan gaat alleen gelden voor mensen die na 1 januari een huis met Nationale Hypotheekgarantie kopen, schrijft minister Blok voor Wonen in antwoord op Kamervragen. Bestaande gevallen kunnen hun NHG meenemen naar een volgend huis, zonder dat wordt geëist dat de lening annuïtair wordt afgelost.

Deel deze pagina

Audio

  • VEH: hypotheekplan was ook wel heel slecht en ondoordacht Huizenbezitters die nu al Nationale Hypotheek Garantie hebben, krijgen na 1 januari toch niet te maken met een sterke stijging van... de woonlasten als ze gaan verhuizen. Het kabinet was plan om mensen met NHG die willen verhuizen, dat alleen zouden kunnen doen als die werd omgezet in een annuïteitenhypotheek. Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis reageert.
  • Blok: bestaande NHG meenemen Een "pijnpunt" voor dit kabinet vormen de hypotheeklasten, maar daar gloort een lichtpuntje voor huizenbezitters. Minister Blok... voor Wonen vertelt.
  • Monasch (PvdA): uitstel hypotheekregels leidt tot onrust Volgens de Vereniging Eigen Huis, het Verbond van Verzekeraars en de NVM moet de invoering van nieuwe regels voor hypotheken worden... uitgesteld. PvdA-Kamerlid Jacques Monasch is de woningmarktwoordvoerder van de partij.

Video en Audio

Meer video en audio