NOS NieuwsAangepast

Enorme betoging in Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bereidt zich voor op een enorme demonstratie tegen de regering van president Christina Kirchner. Er wordt rekening gehouden met een miljoen betogers. Ook in andere Argentijnse steden gaan mensen de straat op.

Al dagen worden via de sociale media oproepen gedaan om mee te demonstreren. De betogers noemen zich de '8N-beweging', naar de datum die ze hebben gekozen voor hun massaprotest.

Stilstand

Vooral bij de middenklasse heerst veel ontevredenheid. De demonstranten protesteren tegen allerlei zaken die ze de regering verwijten: corruptie, privatiseringen, het aan banden leggen van de media, armoede, toenemende misdaad en inflatie. De middenklasse verwijt de linkse president Kirchner dat die alleen voor de armen opkomt.

De Argentijnse economie is tot stilstand gekomen en doet het slechter dan andere landen in Latijns-Amerika. De inflatie is hoog. President Kirchner doet er alles aan om aan de macht te blijven; ze wil tot ergernis van de betogers de grondwet veranderen om nog een termijn te kunnen aanblijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl