NOS NieuwsAangepast

Eis voor flitspaalbom 4 en 3 jaar cel

Tegen de twee verdachten van het plaatsen van een zelfgemaakte bom op een flitspaal heeft het OM vier en drie jaar celstraf geëist. De twee zitten al bijna een jaar in voorarrest. Ze staan voor de rechtbank in Den Haag terecht voor zware mishandeling met voorbedachten rade.

In oktober vorig jaar kreeg de politie een melding dat er iets vreemds hing aan een flitspaal in Voorschoten. Bij het demonteren ging het zelfgemaakte explosief af en verloor een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst zijn hand. Twee anderen raakten licht gewond.

Spijt

Tegen de oudste verdachte Jörn de V. (32) is vier jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij is volgens de officier van justitie verantwoordelijk voor het maken van de bom en het maken van een constructie om het explosief aan de flitskast te hangen. Omdat de jongere verdachte Erik O. (26) hem daarbij alleen maar heeft geholpen, eist justitie tegen hem een lagere straf.

De verdachten hebben bekend en toonden tijdens eerdere zittingen spijt. De advocaat van Jörn de V. zei toen al dat V. geen ander motief had dan dat hij "een algemene hekel aan dit soort palen" heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl