NOS NieuwsAangepast

School Valkenswaard sluit deuren

De particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard is voorlopig dicht. Dat heeft de school aan de Onderwijsinspectie meegedeeld. Het is niet bekend voor hoe lang. De sluiting zou te maken hebben met de ontuchtzaken van de afgelopen tijd. De Onderwijsinspectie heeft begrip voor de sluiting, gezien die omstandigheden.

Twee weken geleden werd de directeur van de Agnus Dei-school aangehouden. Hij wordt verdacht van ontucht met een leerling. Deze week werd opnieuw een medewerker opgepakt. Hij wordt verdacht van "grensoverschrijdend zedengerelateerd gedrag".

Leerachterstand

De Onderwijsinspectie kan de school voorlopig niet dwingen om weer open te gaan. "Maar het moet wat ons betreft niet veel langer duren dan een week of twee."

Een particuliere school mag zelf besluiten wanneer er les wordt gegeven. Maar de leerlingen mogen geen leerachterstand oplopen, benadrukt de inspectie. Als dat wel het geval is, kan de minister op advies van de inspectie ervoor kiezen om de erkenning voor de school in te trekken.

Kwaliteitseisen

Volgens de inspectie is de wetgeving voor particulier onderwijs niet te vergelijken met die voor scholen die geld krijgen van de overheid. Zo hoeven privéscholen zich niet te houden aan een minimum aantal lesuren. "Maar natuurlijk wel aan de kwaliteitseisen van het geboden onderwijs", zegt de Onderwijsinspectie.

Voorlopig houdt de Onderwijsinspectie de school in Valkenswaard goed in de gaten. Binnenkort hebben de twee partijen een gesprek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl