NOS NieuwsAangepast

Meeste zorgpremies 2013 bekend

Door de bekendmaking van de zorgpremie van CZ zijn de premies van de grootste zorgverzekeraars bekend. Volgend jaar zijn klanten van Menzis, CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Agis vrijwel hetzelfde kwijt voor hun basispremie.

De basisverzekering van CZ daalt volgend jaar licht in prijs. De verzekering wordt 2,20 euro per maand goedkoper en komt uit op 105,60 euro. De aanvullende verzekering blijft gelijk. Met 3,4 miljoen verzekerden behoort CZ tot de drie grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Basispremie gelijk

Begin deze week maakte verzekeraar Achmea de zorgpremies voor 2013 bekend. Ook daar blijft de basispremie gelijk. De premie van de aanvullende pakketten stijgt wel. Menzis verlaagt de basispremie voor volgend jaar met 50 cent per maand. Ook VGZ verlaagt de basispremie.

Als eerste verzekeraar maakte het Schiedamse DSW in september al bekend de basispremie niet te zullen verhogen, onder meer omdat medicijnen goedkoper zijn geworden.

De stijging van het eigen risico is ook een van de oorzaken van de lagere of gelijke zorgpremie. Volgend jaar stijgt het eigen risico van 220 naar 350 euro. Patiënten moeten dan meer betalen voordat de verzekeraar uitkeert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl