Nieuwe Kamerleden treden aan

De nieuwe Kamerleden nemen de zetels in van de leden van het kabinet-Rutte II»
De nieuwe Kamerleden nemen de zetels in van de leden van het kabinet-Rutte II ANP Xtra

Op het Binnenhof treden vandaag tien nieuwe Kamerleden aan. Ze vervangen de politici die zijn doorgeschoven naar het kabinet.

Zes Kamerleden van de VVD nemen plaats in het nieuwe kabinet-Rutte, onder anderen oud-fractieleider Stef Blok en Jeanine Hennis-Plasschaert. Van de PvdA maken vier politici de overstap, zoals Ronald Plasterk en Frans Timmermans.

Wie?

Door de stoelendans keren Johan Houwers en Joost Taverne terug in de Kamer voor de VVD. Zij kwamen door hun 43ste en 44ste plek na de verkiezingen net niet in aanmerking voor een zetel.

Daarnaast komen vier nieuwe VVD'ers in de Kamer: econoom Roald van der Linde, de Friese gedeputeerde Aukje de Vries, de Delftse wethouder Ronald Vuijk en Sjoerd Potters, wethouder uit Waalwijk.

Voor de PvdA komen de nummers 39 tot 42 op de kieslijst alsnog in de volksvertegenwoording: ondernemer Selçuk Öztürk, raadslid Grace Tanamal uit Amersfoort, de Udense wethouder Sultan Günal-Gezer en Duco Hoogland, tot nu toe politiek assistent van de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio