NOS NieuwsAangepast

Vluchten NY afgelast voor storm

Luchtvaartmaatschappijen hebben meer dan duizend vluchten van en naar New York afgelast vanwege de storm die afkomt op de regio. United Airlines en American Airlines schorten voorlopig alle activiteiten in de regio op.

Andere luchtvaartmaatschappijen raden passagiers aan de vluchten zonder kosten te verzetten. Volgens United kan de aankomende storm nog meer vertraging en afgelastingen met zich mee brengen.

Het is de tweede storm die in een week op het gebied afkomt. Orkaan Sandy richtte enorme schade aan, waarvan een groot deel nog niet is opgeruimd. Meer dan honderd mensen kwamen om het leven.

Evacuatie

Huizen en wegen werden door de orkaan verwoest en ook is de stroomvoorziening in veel plaatsen nog niet hersteld. Burgemeester Bloomberg van New York heeft de politie de opdracht gegeven om met luidsprekers de inwoners te waarschuwen en rekening te houden met evacuatie.

Ook wordt inwoners aan de kust aangeraden om hun huis te verlaten en verder landinwaarts de storm af te wachten.

De storm die nu op de regio afkomt is minder krachtig dan Sandy, maar gaat wel gepaard met flinke windstoten, regen en soms sneeuw. Daarom bestaat ook de vrees voor meer overstromingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl